MAHKEMESİ : İzmir 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 16/03/2009
NUMARASI : 2009/290-2009/284
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Mahkemenin karar gerekçesinde yer alan; "yetki itirazının kabulüne" dair hüküm yerinde olup, bu durumda dosyanın yetkili icra müdürlüğüne gönderilmesiyle yetinilmesi gerekirken, ayrıca ödeme emrinin iptaline de karar verilmesi doğru olmadığından, kararın bu nedenle bozulması gerekir ise de, anılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile İzmir 2.İcra Mahkemesinin 16.03.2009 tarih, 2009/214 E. - 2009/284 K.sayılı kararının hüküm kısmında yer alan "ödeme emrinin iptaline" sözcüklerinin silinerek karar metninden çıkarılmasına, kararın düzeltilen bu şekliyle İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, 14/12/2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.