MAHKEMESİ : Mersin 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 28/11/2008
NUMARASI : 2008/656-2008/743
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlu vekilince mahkemeye sunulan dava dilekçesiyle; Mersin 2. İcra Müdürlüğü'nün 2006/45 esas sayılı takip dosyasında müvekkili aleyhine yapılan takibe ilişkin olarak ... Bölge ...mah. ... ... ... ada ... parsel nolu taşınmaza haciz konulduğu, bu taşınmazın müvekkilinin haline münasip meskeni olduğu iddia edilerek haczin kaldırılması talep edilmiştir.
Mahkemece, icra dosyasında sadece .... Bölge ... mah. ... ada .. parsel nolu taşınmazın tapu kaydına haciz konulduğu, dava dilekçesinde belirtilen şekilde davacıya ait haciz konulmuş bir taşınmaz olmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verilmiştir. Oysaki parsel numarası dışında, dava dilekçesinde belirtilen vasıftaki taşınmaz kaydına haciz konulduğu görülmektedir. Borçlu vekilinden taşınmazın parsel numarasına ilişkin olarak, dava dilekçesindeki yazılımda maddi bir hata olup olmadığı açıklattırılmadan yazılı şekilde şikayetin reddine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 25.05.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy