MAHKEMESİ : Silifke İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 19/01/2009
NUMARASI : 2009/6-2009/5
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Takip konusu bonolarda bono bedelinin "şirkete ortaklık hissesi karşılığı olarak" ödendiğinin belirtildiği dikkate alındığında bunun borçlu tarafından şirket ortaklık hissesi karşılığı olan bedelin ödeme aracı olarak düzenlendiğinin kabulü gerekir. Bono metninde yeralan bu açıklama TTK.nun 688/2.maddesinde belirtilen kayıtsız şartsız muayyen bir bedeli ödeme vaadini içerdiğinden sözkonusu bonolar kambiyo senedi vasfındadır. Mahkemece istemin reddi yerine kabulü isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 18.06.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy