MAHKEMESİ : Erzurum 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 20/01/2009
NUMARASI : 2008/424-2009/35
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
İcra takibi, Erzurum 3.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 30.10.2008 tarih, 2008/149 D. İş sayılı ihtiyati haciz kararı ile başlatılmıştır. İİK.nun 50.maddesinin göndermesi ile uygulanması gereken HUMK.nun 12.maddesi gereğince ihtiyati haciz kararından sonra bu kararın dayanağı olan alacak davası, haciz kararını veren mahkemede de ikame edilebilir. Anılan bu hüküm icra dairesinin yetkisini belirlemede de geçerlidir.
O halde mahkemece, yetki itirazının reddine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde hüküm kurulması isabetsizdir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 18/06/2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy