MAHKEMESİ : Bakırköy 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 28/01/2009
NUMARASI : 2008/1137-2009/50
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki her iki taraf vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
1- Tarafların iddia ve savunmalarına, dosya içeriğindeki bilgi ve belgelere ve kararın gerekçesine göre borçlu vekilinin temyiz itirazlarının REDDİNE,
2- Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının incelenmesinde;
16.11.2008 tarihli bilirkişi raporuna göre, muhtıra tarihi itibariyle istenmesi gereken alacağın 101.855,00 YTL olduğu, 66.688,20 YTL fazla istem bulunduğu belirtilmiş olup, şikayetin kısmen kabul edilerek fazla istenen miktar yönünden muhtıranın iptali ile bakiye kısım üzerinden düzeltilmesine karar verilmesi gerekirken muhtıra işleminin tümden iptali yönünde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 25.06.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy