MAHKEMESİ : Ankara 3. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 09/02/2009
NUMARASI : 2009/172-2009/116
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Borçlu vekilinin mahkemeye başvuru nedenlerinden biri de; takip konusu edilen borcun fer'ileriyle birlikte ödendiği iddiasıyla muhtıranın iptaline yöneliktir. Mahkemece bu konuda gerektiğinde bilirkişiden de rapor alınarak şikayetin sonuçlandırılması gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde sonuca gidilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 13.07.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy