MAHKEMESİ : Ordu İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 23/02/2009
NUMARASI : 2009/9-2009/101
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü : Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
İİK'nun 58.maddesi koşullarında takip dayanağı belgelerin asıllarının veya alacaklı veya mümessili tarafından tasdik edilmiş örneklerinin takip tarihinde icra dosyasına ibraz edilmemesi halinde ödeme emrinin iptali sonucu doğar. Mahkemece ödeme emrinin iptali ile yetinilmesi gerekirken takibin iptaline karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 15.07.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.