MAHKEMESİ : Yozgat İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 13/01/2009
NUMARASI : 2008/198-2009/4
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlu tarafça İİK. 169-a/2 maddesi doğrultusunda ileri sürülen 02.11.2007 tarihli ödeme makbuzunda "Alacaklı ....18.08.2007 ve 15.09.2007 vadeli senetler için toplam 25.000 YTL ödeme yapıldığı" belirtilmektedir. Bu durumda borçlu tarafından sunulan 25.000 YTL tutarlı ödeme belgesinde dayanak senetlere açıkça atıfta bulunulduğu anlaşılmaktadır.
Bu durumda mahkemece, alacaklıya İİK. 68-5 ve 68-a maddelerine göre meşruhatlı davetiye tebliği suretiyle, bu senetlerle ilgili ödeme belgesindeki imzanın kendisine ait olup olmadığı sorulmalı, yargılamaya katılmadığı taktirde belge altındaki imzanın ret edildiği düşünülerek yöntemince imza incelemesi yapılmalı ve hasıl olacak sonuca göre karar verilmelidir.
Eksik inceleme ile yazılı şekilde sonuca gidilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 05.10.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.