MAHKEMESİ : Kayseri 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 21/01/2009
NUMARASI : 2008/854-2009/29
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
İİK.nun 33.maddesi uyarınca icranın geri bırakılmasına karar verilmesi gerekirken takibin iptaline karar verilmesi isabetsiz olup, hükmün bu nedenle bozulması gerekir ise de, anılan yanlışlığın düzeltilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Kayseri 2.İcra Mahkemesinin 2008/854 E. - 2009/29 K.sayılı 21.01.2009 tarihli kararın hüküm bölümünün 1 nolu bendindeki (takibin iptaline) kelimelerinin karar metninden çıkartılmasına, yerine (icranın geri bırakılmasına) kelimelerinin yazılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekliyle İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, 08/10/2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy