MAHKEMESİ : İstanbul 1. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 31/12/2009
NUMARASI : 2009/2138-2009/2532
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlu H.K., hakkında 7 adet bonoya dayalı olarak yapılan kambiyo takibine muhtelif tarihlerde yaptığı ödemeleri olduğundan bahisle itiraz etmiştir. Mahkemece duruşma açılarak alacaklı taraf yöntemince duruşmaya davet edilip itiraza karşı beyanları alınarak sonucuna göre bir karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde evrak üzerinden karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 01.11.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy