MAHKEMESİ : Mersin 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 23/10/2009
NUMARASI : 2009/326-2009/853
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlular vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Takip dayanağı senetlerden 24.09.2008 vade tarihli ve 114.799,12 TL bedelli senette tanzim tarihinin bulunmadığı anlaşılmaktadır. Senedin vade tarihi üzerinde yazılı bulunan 24.12.2008 tarihinin tanzim tarihi olduğu düşünülse bile, tanzim tarihinden önce senedin vade tarihinin düzenlenmeyeceği, düzenlenmesinin de düşünülemeyeceği gözetildiğinde, takip dayanağı bu senedin zorunlu unsurun mevcut olmadığı, dolayısiyle kambiyo senedi niteliği bulunmayan bu senet yönünden takibin iptali gerekirken yazılı şekilde şikayetin tümden reddi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlular vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 22.06.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy