MAHKEMESİ : Serik İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 01/03/2010
NUMARASI : 2010/36-2010/37
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Yerel mahkemece kararın gerekçe bölümünde, takibe dayanak teşkil eden Serik Tapu Sicil Müdürlüğünce tanzim edilen 12.04.2007 tarihli ipotek akit tablosunun kayıtsız şartsız para borcu ikrarını içermemesi, acentelik sözleşmesinin teminatı olarak düzenlenmesi karşısında takibin iptaline yönelik karar verildiği belirtildiği halde, hüküm kısmının 1.fıkrasında "davanın kabulü ile Serik İcra Müdürlüğünün 2010/730 esas sayılı dosyasına davacı borçlu tarafından yapılan itirazın iptaline "şeklinde hüküm kurulması isabetsiz olup, kararın bu nedenle bozulması gerekir ise de, yapılan bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından kararın düzeltilerek onanması yoluna gidilmiştir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Serik İcra Mahkemesinin 01.03.2010 tarih ve 2010/36 E. - 2010/37 K.sayılı kararının hüküm bölümünün 1.fıkrasında yer alan "Serik İcra Müdürlüğünün 2010/730 esas sayılı dosyasına davacı borçlu tarafından yapılan itirazın iptaline" kısmının karar metninden çıkartılarak yerine "Serik İcra Müdürlüğünün 2010/730 esas sayılı dosyası ile yapılan icra takibinin iptaline" cümlesinin yazılmasına, kararın düzeltilen bu şekliyle İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, 21/03/2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy