MAHKEMESİ : Kadıköy 3. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 11/02/2010
NUMARASI : 2009/801-2010/168
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlular vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
1) Tarafların iddia ve savunmalarına, dosya içeriğindeki bilgi ve belgelere ve kararın gerekçesine göre borçlu S.G vekilinin temyiz itirazlarının REDDİNE;
2) Borçlu M.T vekilinin temyiz itirazlarına gelince :TTK.nun 695/son maddesi hükmüne göre, çekin kapatılmayan miktarının %5'i oranındaki tazminatı ödemekle yükümlü olan keşidecidir. Bu durumda lehdar ciranta Mehmet Tekin'in çek tazminatı ile sorumlu olmadığı düşünülmeksizin adı geçenin bu konudaki itirazının da reddine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlulardan M.T vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda (2) nolu bendde yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 22.02.2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy