MAHKEMESİ : Balıkesir 1. İcra Hukuk Mahkemes
TARİHİ : 09/11/2009
NUMARASI : 2009/568-2009/576
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklı vekili, iflas erteleme davasında verilen tedbir kararının kefilleri bağlamayacağını bildirerek, kefiller yönünden satış aşamasında takibin durdurulması kararının iptali talebi ile icra mahkemesine başvurmuştur. Alacaklı vekilinin şikayeti, Balıkesir 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararına yönelik olmayıp, icra müdürlüğünün, takibin satış aşamasında durdurulmasına yönelik icra işlemine ilişkindir. Bu durumda, mahkemece şikayetin esası incelenerek oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken, yazılı gerekçe ile görev yönünden dilekçenin reddi isabetsizdir.
SONUÇ :Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 22/06/2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy