MAHKEMESİ : Gönen(Balıkesir) İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 16/01/2009
NUMARASI : 2008/92-2009/11
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
HUMK.nun 62.Avukatlık Kanununun 41, Tebligat Kanununun 11.maddeleri gereğince vekille takip edilen işlerde vekile tebligat zorunludur.
Borçlu vekili Av.H. B. Gönen İcra Mahkemesinin 2008/35 Esas dosyası ile 28.3.2008 tarihinde kıymet takdirine itirazda bulunduğu ve dilekçesine vekaletnamesini de eklediği, böylece borçlunun takibi vekille sürdürdüğü anlaşılmaktadır. Bu nedenle satış ilanının borçlu vekiline tebliğ edilmesi gerekirken, 30.7.2008 tarihinde borçlu asile tebliğ edilmesi usulsüzdür. İhaleye, ihale tarihinden sonra muttali olduğunu beyan eden vekilin ihalenin feshi talebinin kabulü yerine reddi yönünde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İ.İ.K. 366 ve H.U.M.K.’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 20.04.2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy