MAHKEMESİ : Erzurum 1. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 11/02/2010
NUMARASI : 2010/56-2010/60
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklılar vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlu hakkında başlatılan ilamlı takibe karşı şikayetçi 3. kişinin itiraz hakkı olmadığı gibi, dayanak men'i müdahale ilamındaki uyuşmazlık taşınmazın aynından da kaynaklanmamaktadır. Mahkemece istemin bu nedenlerle reddi gerekirken, ilamın kesinleşmediği gerekçe yapılarak takibin iptaline karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklılar vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 07/10/2010 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy