MAHKEMESİ : Edremit İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 30/09/2010
NUMARASI : 2010/256-2010/367
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Alacaklı tarafından borçlu ve dava dışı diğer borçlular hakkında kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile başlatılan takibe borçlu vekilince süresinde itiraz edilmesinden sonra İcra Hakimliğinde başlatılan yargılamanın 30.09.2010 tarihli duruşmasına usulune uygun olarak davetiye tebliğ edildiği halde borçlu vekilinin katılmadığı tespit edilmiştir. Aynı duruşmada hazır bulunan alacaklı vekilinın davayı takip etmediğini belirtmesi üzerine HUMK'nun 409. maddesi gereğince dosyanın işlemden kaldırılması ve sonrasında yenilenmez ise davanın açılmamış sayılmasına hükmedilmesi gerekirken yargılamaya devam edilerek hüküm tesis edilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklının temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 13/12/2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.