MAHKEMESİ : Gaziantep 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 12/05/2011
NUMARASI : 2011/168-2011/320
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Kambiyo senetlerine özgü yapılan takipte borçlu icra mahkemesi nezdinde süresinde yetki itirazında bulunmuş ise de bilahare yargılama sırasında 15.04.2011 tarihli dilekçesi ile itirazından vazgeçmiştir. Mahkemece anılan dilekçe değerlendirilerek vazgeçme hakkında bir karar verilmesi gerekirken, itirazın esası incelenerek kabulüne dair hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ : Alacaklının temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), sair itirazlarının bozma nedenine göre şimdilik incelenmesine yer olmadığına, 21/02/2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy