MAHKEMESİ : İstanbul 18. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 17/12/2010
NUMARASI : 2010/1265-2010/1494
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
HUMK.nun 62. ve 68., Avukatlık Kanununun 41. ve 7201 Sayılı Tebligat Kanununun 11.maddesi gereğince vekil ile takip edilen işlerde tebligatın vekile yapılması zorunludur.
Somut olayda icra dosyasına borçlu vekili Av. T. B.tarafından 8.6.2010 tarihinde Ümraniye 3.İcra Müdürlüğünün 2010/10465 esas sayılı takip dosyasına yetki v.s.itirazları için dilekçe verildiği ve ekinde vekaletnamenin icra dosyasına sunulduğu görülmektedir. Bu durumda vekille temsil edildiği halde yetkili icra müdürlüğünden gönderilen ödeme emrinin vekil yerine borçlu asile tebliği usulsüz olup, şikayetin kabulüne karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçe ile istemin reddi yönünde hüküm tesisi isabetsizdir.
SONUÇ :Borçlunun temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 15/11/2011 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy