MAHKEMESİ : İzmir 5. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 24/04/2012
NUMARASI : 2012/7-2012/291
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de; Borçlu vekili, icra mahkemesine başvurusunda sair itiraz ve şikayetleri yanında, faiz miktarı ve oranının da yüksek uygulandığını ileri sürmüştür.
Bu durumda mahkemece itiraz nedenleri incelenerek, gerektiğinde bilirkişi incelemesi yaptırılmak suretiyle oluşacak sonuca göre bir karar verilmesi gerekirken, anılan itirazlar hakkında olumlu olumsuz bir karar verilmemesi isabetsizdir. SONUÇ : Borçlunun temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK'nun 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 11/12/2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy