MAHKEMESİ : İstanbul 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 29/06/2011
NUMARASI : 2011/811-2011/982
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlular tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Çek tazminatından TTK.nun 695/son maddesi gereğince keşideci-borçlu sorumlu olduğundan bu tazminat lehdar-ciranta sıfatıyla çekte sorumlu olan borçludan talep edilemez. Bu durumda, mahkemece lehdar borçlu İ. T.'in çek tazminatı yönünden itirazının sözü edilen madde çerçevesinde değerlendirilmesi gerekirken anılan hususta olumlu-olumsuz bir karar verilmemesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçluların temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK'nun 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 27/12/2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy