MAHKEMESİ : İzmir 8. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 30/12/2011
NUMARASI : 2011/1029-2011/1233
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlu tarafından temyiz safhasında sunulan Yunanistan Noterliği'nce düzenlenmiş 11.05.2012 tarihli belgede, takip konusu dosyaya atfen alacaklının “herhangi bir talepte bulunmadığı” beyanı karşısında, iş bu beyanın niteliği mahkemece değerlendirilerek, ilgilinin belge hakkında imzalı beyanı da alınmak suretiyle değerlendirme yapılarak sonucuna göre bir karar verilmesini teminen hükmün bozulmasına karar vermek gerekmiştir.
SONUÇ :Alacaklının beyanı hakkında bir karar verilmek üzere mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK 366. ve HUMK 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 18/10/2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy