MAHKEMESİ : Lüleburgaz İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 24/11/2011
NUMARASI : 2010/324-2011/328
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
İİK.nun 4949 Sayılı Kanunla değişik 169/a-6 maddesinde, takip muvakkaten durdurulmuş ve borçlunun itirazının reddedilmiş olması halinde, senede dayanan takip konusu alacağın %40'ından aşağı olmamak üzere borçlunun tazminata mahkum edileceği yazılıdır.
Somut olayda, borçlunun itirazı üzerine takip 07.09.2010 tarihinde muvakkaten durdurulmuştur. Kararla borçlunun itirazı reddedilmiş olup yukarıda anılan yasa hükmü gereği istemde bulunan alacaklı lehine inkar tazminatına hükmedilmesi gerekirken yazılı nedenlerle aksi yönde karar verilmesi doğru değildir. SONUÇ : Alacaklının temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK'nun 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 30/05/2012 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy