ESAS NO : 2013/15117
KARAR NO : 2013/24158
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki şikayetçi tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Şikayetçinin icra mahkemesine başvurusu sıra cetveli yapılması talebine ilişkindir. Kendisine İİK.nun 89.maddesine göre haciz ihbarı gönderilen üçüncü kişinin yapması gereken nezdinde haczedilen parayı diğer hacizleri de bildirmek suretiyle ilk haczi koyan icra dairesine göndermekten ibarettir. Bu nedenle üçüncü kişi olan şikayetçinin sıra cetveli yapılmasını talep etmesinin yasal dayanağı bulunmadığı gibi böyle bir şikayette de hukuki yararı olmadığndan şikayetin reddi yerine yazılı şekilde hüküm tesisi yerinde değil ise de aleyhe bozma yasağı nedeniyle hükmün onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Şikayetçinin temyiz itirazlarının reddi ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366 ve HUMK.’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA),24.30. TL onama harcı alındığından başkaca harç alınmasına yer olmadığına, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 27.06.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy