MAHKEMESİ : Ankara 6. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 28/08/2012
NUMARASI : 2012/66-2012/603
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının onanmasını mutazammın 14.03.2013 tarih, 33098/9500 sayılı daire ilamının müddeti içinde tashihen tetkiki alacaklı ve borçlular tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü : 1-) Alacaklının karar düzeltme isteminin incelenmesinde; Alacaklının deftere kaydedilmeyen ve harcı yatırılmayan karar düzeltme dilekçesinin REDDİNE
2-) Borçluların karar düzeltme istemlerinin incelenmesinde;HUMK. nun 440/I-1.maddesi uyarınca kural olarak kararı temyiz etmeyen taraf karar düzeltme talebinde bulunamaz. Ancak karar düzeltme istemekte hukuki yararının bulunması halinde, yani, diğer tarafın temyizi üzerine kararı temyiz etmeyenin aleyhine hükmün bozulması ya da düzeltilerek onanması halinde karar düzeltme isteminde bulunabilecektir.
Somut olayda, Dairemizce, alacaklının temyiz talebi üzerine mahkeme kararının onandığı görülmektedir. Bu durumda, borçluların anılan karara yönelik olarak kararın düzeltmesini istemekte hukuki yararları bulunmamaktadır. Belirtilen nedenlerle borçluların karar düzeltme isteminin (REDDİNE), 10.10.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy