MAHKEMESİ : Bakırköy 2. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 25/04/2013
NUMARASI : 2013/269-2013/497
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlunun iddiası takibe konu senedin boş kısımlarının sonradan alacaklı tarafından doldurulduğuna ilişkindir. Bu iddia resmi bir belge ile kanıtlanmadıkça geçerli sayılmaz. Somut olayda borçlu bu iddiasını resmi bir belge ile kanıtlayamadığından istemin bu nedenle reddi gerekirken, talebin menfi tespite ilişkin olduğundan bahiste genel mahkemede yargılamayı gerektirdiğinden reddine karar verilmesi doğru değil ise de; sonuçta istem reddedildiğinden sonucu doğru mahkeme kararının onanması gerekmiştir.
SONUÇ: Borçlunun temyiz itirazlarının reddi ile sonucu doğru mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.'nun 366. ve HUMK. 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), 24,30 TL onama harcı temyiz edenden alındığından başkaca harç alınmasına mahal olmadığına, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 11.10.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.