MAHKEMESİ : Ankara 4. İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 16/07/2013
NUMARASI : 2013/229-2013/679
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Şikayetçi borçluların icra mahkemesinden talebi çift imza ile temsil edildiği halde tek imza atıldığının bu nedenle çekten sorumlu olmadıklarına yönelik borca itiraz olup, İİK 169/a-5 fıkrası uyarınca itirazın kabulü ile takibin durdurulmasına karar verilmesi gerekirken takibin iptaline karar verilmesi isabetsiz ve bozmayı gerektirir ise de, anılan yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını zorunlu kılmadığından hükmün düzeltilerek onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Alacaklının temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Ankara 4. İcra Mahkemesi'nin 16/07/2013 tarih ve 2013/229 E., 2013/679 K. sayılı kararının hüküm bölümünün birinci bendinde yazılı "Takibin iptaline" sözcüklerinin karar metninden çıkartılmasına, yerine "Takibin durdurulmasına" sözcüklerinin yazılmasına kararın düzeltilmiş bu şekliyle İİK 366. ve HUMK’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 13.11.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy