MAHKEMESİ : Giresun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi (İcra Hukuk)
TARİHİ : 24/12/2012
NUMARASI : 2012/120-2012/114
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takipte borçlu, takibe konu bonoda ciro silsilesinin bozuk olduğunu ileri sürerek takibin iptalini talep etmiştir.
Örnek 10 nolu ödeme emrinin 07.02.2012 tarihinde Teb.K.'nun 20. maddesi uyarınca usulüne uygun olarak borçlunun eşine tebliğ edildiği görülmüştür. Borçlunun bu şikayetinin İİK'nun 168/3 ve 170/a-1 maddeleri uyarınca tebliğden itibaren 5 günlük süre içerisinde yapılması gerekir iken yasal süre geçirildikten sonra 14.12.2012 tarihinde yapılan istemin süre aşımından reddi yerine işin esasına girilerek sonuca gidilmesi doğru değildir.
SONUÇ :Alacaklının temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK'nun 366 ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 09.05.2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy