MAHKEMESİ : Erdek İcra Hukuk Mahkemesi
TARİHİ : 08/10/2013 - 15/11/2013
NUMARASI : 2013/30-2013/92
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki şikayetçi tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:
Alacaklının başlatmış olduğu genel haciz yolu ile ilamsız takipte şikayetçinin temyiz istemi, satışın durdurulması ve iptaline ilişkin talebi reddeden icra mahkemesi kararına ilişkindir.
İcra mahkemesi kararlarından hangilerinin temyiz olunabileceği özel hükümlerle ve genel olarak da İİK.nun 363. maddesinde birer birer açıklanıp gösterilmiştir. Bunların dışında kalan mahkeme kararları kesindir. Satışın iptali ve durdurulmasına yönleik karar bu maddelerle tespit edilen kararlar arasına girmeyip kesin nitelikte bulunduğundan mahkeme kararının temyiz kabiliyeti bulunmamaktadır.
Mahkemece, temyize konu edilen miktarın İİK.nun 363/1 maddesinin son cümlesindeki kesinlik sınırını geçmediğinden bahisle temyizin reddi ek kararı isabetsiz ise de, sonuçta istem reddildiğinden mahkemenin ek kararının yukarıda belirtilen gerekçe ile onanması gerekmiştir.
SONUÇ : Şikayetçinin temyiz itirazlarının reddi ile mahkemenin sonucu doğru EK KARARININ yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366. ve HUMK. 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), 24,30 TL onama harcının mahsubuna bakiye 0,90 TL harcın temyiz edenden alınmasına, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 13/02/2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy