MAHKEMESİ:Sulh Hukuk Mahkemesi
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki davalılar tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:
Şikayetçi ...'un istemi kabul edilerek mahkemece ihalenin feshine karar verildiği, hükmün verilmesinden sonra, şikayetçi vekili Av. ...'in e-imzalı olarak Uyap üzerinden mahkemeye gönderdiği 26.12.2014 tarihli dilekçesi ile davadan feragat ettiği, .....Noterliğinden düzenlenmiş 11.03.2010 tarih ve 4965 yevmiye nolu vekaletnamesine göre feragat yetkisinin bulunduğu anlaşılmıştır.
Davadan feragat, geniş kapsamlı bir beyan olup; HMK'nun 311.maddesi gereğince kesin hüküm gibi hukuki sonuç doğurur. Feragatın geçerliliği, karşı tarafın muvafakatine de bağlı değildir. Feragat beyanı, etkisini, onu yapanın tek yönlü irade beyanı ile gösterir. Bu durumda icra mahkemesi kararının, şikayetçi vekilinin davadan feragati hakkında bir karar verilmek üzere bozulması gerekir(HGK.nun 20.09.1995 tarih ve 1995/12-661 E. - 1995/763 K.).
SONUÇ :Şikayetçi vekilinin davadan feragati hakkında bir karar verilmek üzere mahkeme kararının yukarıda açıklanan nedenlerle İİK'nun 366 ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 19.02.2015 gününde oybirliğiyle karar verildi.