MAHKEMESİ:İcra Hukuk Mahkemesi
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkikinin şikayetçiler tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi ... tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü:
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
Alacaklı tarafından genel haciz yolu ile başlatılan ilamsız takipte, bir kısım borçluların icra mahkemesine başvurularında; diğer şikayetlerinin yanında takip başlatılırken peşin harcın eksik alındığını da ileri sürerek takibin iptalini talep ettikleri, mahkemece, söz konusu şikayet yönünden de istemin süre aşımı nedeni ile reddine karar verildiği görülmektedir.
Borçluların icra mahkemesine peşin harç yönünden başvuruları, kamu düzeni ile ilgili olup, şikayet bu hali ile süreye bağlı değildir.
O halde mahkemece, işin esasının incelenerek oluşacak sonuca göre karar verilmesi gerekirken, peşin harç yönünden de istemin süre aşımı nedeni ile reddi isabetsizdir.
SONUÇ : Şikayetçilerin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK'nun 366 ve HUMK’nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), peşin alınan harcın istek halinde iadesine, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 10.05.2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.