Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle yaralama
Hüküm : CMK'nın 223/2-c maddesi uyarınca beraat
Taksirle yaralama suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm mahalli Cumhuriyet savcısı tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Olay günü saat 13:52'de, sanığın idaresindeki otomobille, meskun mahal içindeki, refüjle bölünmüş, iki şeritli, tek yönlü, asfalt kaplama, düz ve kuru yolun sol şeridinde seyir halindeyken, orta refüj üzerinden doğru yola girerek karşıdan karşıya geçmek isteyen yaya katılan ...'e, orta refüje çok yakın bir noktada çarpması neticesinde katılan ...'in hayati tehlike geçirecek ve vücudunda 5. dereceden kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandığı olaya ilişkin dosya kapsamında bulunan ve olay anını gösteren kamera kaydının incelenmesi neticesinde sanığın meydana gelen neticeyi önlemeye yönelik bir tedbir almasının mümkün olmadığı, yaya katılanın ani ve beklenmedik bir şekilde yola girdiği, sanığın kullandığı aracın hızının mahal şartlarının üzerinde olmadığı, belirtilen nedenlere sanığa atfedilebilecek bir kusur bulunmadığı anlaşılmakla tebliğnamede kusur durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumundan bir rapor aldırıldıktan sonra sanığın hukuki durumunun değerlendirilmesi gerektiği görüşüyle bozma öneren görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç açısından sanığın taksirinin bulunmadığı, gerekçeleri gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, mahalli Cumhuriyet savcısının kusur durumuna ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor alındıktan sonra sanığın hukuki durumunun değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 13/01/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy