Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle yaralama
Hüküm : CMK'nın 223/2-c.maddesi uyarınca beraat
Taksirle yaralama suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılanlar vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Katılan ...'un idaresindeki bisikletle gündüz vakti yerleşim içi dört yönlü kavşakta sola dönüş yapmak için yolun sol şeridinden giderek dönüşe geçtiği sırada, kavşakta soldan gelmekte olan sanığın idaresindeki araçla çarpışması sonucu basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı olayda, meydana gelen kaza açısından kusuru bulunmayan sanığın beraatine ilişkin yerel mahkemenin kabulünde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılama sonunda, yüklenen suç açısından sanığın taksirinin bulunmadığı, gerekçeleri gösterilerek mahkemece kabul ve takdir kılınmış olduğundan, katılanlar vekilinin sanığın kavşağa gelirken hızını azaltmadığından kusurlu olduğuna ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, beraate ilişkin hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 10/03/2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy