Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç :Taksirle öldürme
Hüküm :TCK’nın 85/1, 62/1, 53/6, 51, 51/3, 51/7-8, 63. maddeleri gereğince mahkumiyet
Taksirle öldürme suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık müdafii ve katılan vekili tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Karar yokluğunda verilen katılan vekilinin, karar henüz kendisine tebliğ edilmeden, öğrenme üzerine 28.09.2015 havale tarihli dilekçesi ile yaptığı temyiz isteminin süresinde olduğu belirlenerek yapılan incelemede;
Olay günü saat 11:45 sıralarında, sanığın sevk ve idaresindeki tur otobüsü ile meskun mahalde, bölünmüş karayolunun bir platformunun yol çalışması nedeniyle kapalı olduğu, diğer platformunun çift yönlü olarak kullanıldığı yolda 86 km ile hızla seyir halindeyken, seyrine göre sağından orta refüjden yola girerek karşıdan karşıya geçmeye çalışan mağdura aracının ön kısmıyla çarparak ölmesi ile sonuçlanan olayda, sanığın tali kusurlu olduğunun kabülü ile kurulan hükümde isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanık müdafinin sanığın kusur olmadığına, sanığın beraatine karar verilmesi gerektiğine, ceza miktarına, CMK’nın 231. maddesinin uygulanmamasına, katılan vekilinin ceza miktarına ilişkin sair temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA, 19.02.2020 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy