Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle öldürme
Hüküm : CMK’nın 223/2-c maddesi uyarınca beraat
Taksirle öldürme suçundan sanığın beraatine ilişkin hüküm, katılanlar ..., ..., ... ve katılan ... vekili tarafından temyiz edilmekle, dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Olay günü saat 18:20 sıralarında sanık ...’in sevk ve idaresindeki kamyonet ile Samatya sahil yolu transit yoldan Zeytinburnu istikametine seyir halinde iken olay yerine geldiği sırada gidiş istikametine göre sağ taraftan transit yola girip bariyeri geçip karşı tarafa geçmek isteyen yaya ...'e çarparak ölümüne neden olduğu olayda sanığın kusurunun bulunmadığına yönelik, mahkemenin kabul ve takdirinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, katılanların ve katılan ... vekilinin sanığın cezalandırılmasına ilişkin temyiz itirazlarının reddiyle, sair yönleri usul ve kanuna uygun bulunan hükmün isteme uygun olarak ONANMASINA; 10.06.2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy