Mahkemesi :Asliye Ceza Mahkemesi
Suç : Taksirle Yaralama
Hüküm : TCK'nın 89/4, 62, 50/1-a, 52/2-4. maddeleri gereği mahkumiyet
Taksirle yaralama suçundan sanığın mahkumiyetine ilişkin hüküm sanık tarafından temyiz edilmekle dosya incelenerek gereği düşünüldü:
Olay günü saat 17.00 sıralarında yerleşim yeri içi 50 km hız sınırı olan düz eğimsiz 3 yönlü kavşak bulunan asfalt yolda gündüz vakti hava açık ve zemin kuru iken; sanık ... idaresindeki otomobil ile seyri esnasında olay yeri olan üç yönlü kavşağa geldiğinde, sokaktan caddeye doğru çıkış yapan sanık sürücü ... idaresindeki otomobile çarpmamak için yolun sağına direksiyon manevrası yapması sonucu yaya kaldırımında bulunan yayalar ... ve ...’ın yaralanmalarına sebep olduğu olayda; Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik Fen Heyeti emekli mühendisi olan bilirkişiden görüş alınarak seyir hızı ile kavşağa girerek tali kusurlu olan sanığın cezalandırılmasına yönelik mahkemenin kabul ve takdirinde bir isabetsizlik görülmeyerek, tebliğnamedeki işin uzmanı olmayan bilirkişi raporuna dayanılarak rapor alındığından bahisle bozma öneren görüşe iştirak edilmemiştir.
Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin kovuşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya kapsamına göre, sanığın kusura ve beraatine karar verilmesi gerektiğine ilişkin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün isteme aykırı olarak ONANMASINA, 16/06/2020 tarihinde oy birliğiyle karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy