(2004 S. K. m. 16, 366) (1086 S. K. m. 428)
Dava: Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 30.9.1985 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Şikayetçi K.Y. hakkında takip yoktur. 28.10.1983 tarihli talepnamede bu şahsın ismine yer verilmemiştir. Talep dışına çıkılmak suretiyle ödeme emri tebliğ edilmesi alacaklıya bir hak bahşetmez. Bu konudaki şikayet süreye bağlı tutulamaz.
Şikayetin kabulü gerekirken işin esası incelenmek suretiyle yazılı şekilde karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Şikayetçi vekilinin temyiz itirazına kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK'nun 366 ve HUMK'nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 15.05.1986 gününde, oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy