(6762 S. K. m. 688) (2004 S. K. m. 170/a)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 9.2.1987 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Bonoda tanzim tarihi yoktur. Borçluya 163 Nolu ödeme emri tebliğ edilmiştir. Borçlu yasal süresi içinde itiraz etmiştir.
TTK. nun 688/6. maddesi hükmüne göre, bir bonoda tanzim tarihinin bulunması zorunludur. Takip konusu senette bu husus mevcut bulunmadığından bono niteliğinde sayılamaz. Bu konudaki itirazın İİK. nun 170/a maddesi uyarınca kabulüne takibin iptaline karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde karar tesisi isabetsizdir.
Sonuç: Yukarıda yazılı nedenle merci kararının İİK.366 ve HUMK. 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, bozma sebebine göre sair hususların şimdilik incelenmesine yer olmadığına, 18.01.1988 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy