(2004 S. K. m. 134/2) (1086 S. K. m. 179)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Şikayetçi tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 19.6.1995 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Mercie ihalenin feshi için başvurulduğuna göre olayda şikayet prosedürünün de uygulanması gerekeceğine göre bir Anonim şirket olan borçlunun adresinin ilgili ticaret sicilinden sorularak saptanması ve şikayetçinin İİK. nun 134/2. maddesi uyarınca merci önüne gelebilecek kişilerden olup olmadığı da yöntemince incelenerek bir sonuca varılması gerekirken dava dilekçesinin HUMK. 179 maddesine uygun bulunmadığından bahisle dilekçenin reddine karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Şikayetçinin temyiz isteminin kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 05.07.1995 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy