(2004 S. K. m. 366)
Dava ve Karar: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddedi içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 9.11.1995 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşüldü:
Dava başlangıçta müdahalenin meni ve ecri misil istemli olarak açılmış ise de, dava sırasında tahliye gerçekleştiğinden sonuçta (meni müdahaleyle ilgili olarak bir karar verilmesine yer olmadığına) karar verilmiş olmakla taşınmazın aynıyla ilgili bir hüküm oluşturulmamış, karar ecrimisile inhisar etmiştir. Bu haliyle ilamın infazı için kesinleşmesine gerek bulunmamaktadır. Merciin aksine görüşünde isabet bulunmadığından karar bozulmalıdır.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz isteminin kabulüyle merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK.366. ve HUMK.428 inci maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 05.12.1995 tarihinde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy