(2004 S. K. m. 60)
Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 19.4.1996 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
51 örnek ödeme emri borçluya 23.9.1995 tarihinde tebliğ edilmiş, 26.9.1995 tarihli dilekçe ile borcu bulunmadığından bahisle itiraz etmiştir. Alacaklı vekili merciden aktin feshi ile kiralananın tahliyesini talep etmiştir. İtirazın kaldırılması istenilmeden tahliye istenemeyeceği gibi, borçluya tebliğ edilen 51 örnek ödeme emrinde de itiraz ve ödeme süreleri gösterilmemiştir. Bu ödeme emri hukuki sonuç doğurmaz. Mercice bu yönler gözetilerek tahliye isteminin reddine karar verilmek gerekirken yazılı gerekçe ile kabulü isabetsizdir.
Borçlunun temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK. nun 366. ve HUMK. nun 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 15.05.1996 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy