(1086 S. K. m. 23)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddedi içinde temyizen tetkiki Alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 23.2.1998 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçlu hakkında genel haciz yolu ile takip yapmıştır. Borçlu yasal süre içinde yetki itirazında bulunmuş ise de, HUMK. 23. maddesi uyarınca yetkili yerin neresi olduğunu belirtmemiştir. Bu hali ile yetki itirazının dinlenmemesi gerekirken, yazılı şekilde sonuca gidilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, bozma nedenine göre sair hususların incelenmesine yer olmadığına, 10.03.1998 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy