(2004 S. K. m. 366)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 1.5.1998 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Şikayetçi icra takip dosyasının borçlusu olup İİK.nunda belirtilen kişilerden olduğundan anılan maddede öngörülen sebeplere dayalı olarak ihalenin feshini isteyebilir. Taşınmazın .. alıcısı tarafından sonradan 3. kişiye satılmış olması şikayet nedenlerinin incelenmesine engel teşkil etmez. İİK.nun 134. maddesine dayalı olarak açılan ihalenin feshi şikayetine bakmakla İcra Tetkik Mercii Hakimliği görevli olduğundan işin esasının incelenmesi gerekir yazılı şekilde taşınmazın 3. kişiye satıldığından bahisle şikayet reddine karar verilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Şikayetçi vekilinin temyiz itirazının kabulü ile .. kararının yukarda açıklanan nedenle İİK.366 ve HUMK.428 maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 18.5.1998 gününde oybirliği ile karar verildi.
Full & Egal Universal Law Academy