(2004 S. K. m. 10/2, 54)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 25.10.1999 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçluya icra emrinin 14.8.1999 tarihinde cezaevinde tebliğ edildiği, kendisinin hükümlü olduğu icra dosyasındaki belgelerden anlaşılmaktadır. İİK.54. maddesi gereğince hükümlü olan borçluya yasal mümessil tayin edilmesi için mühlet verilmesi ve temsilci tayin edildiğinde bu temsilciye icra emrinin tebliği, aksi halde takibe devam edilmesi gerekirken anılan yasa hükmü uygulanmadığından borçluya çıkarılan tebligat usulsüz ve geçersizdir. Buna karşı şikâyet İİK.10/2. maddesi uyarınca süreye tabi değildir. Borçlunun şikâyetinin kabulü ile icra emri tebligat işleminin iptaline karar vermek gerekirken yazılı gerekçe ile şikâyetin reddine karar verilmesi doğru değildir.
Sonuç: Borçlunun temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK. 366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 30.11.1999 gününde oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy