(2004 S. K. m. 68, 149, 150)
Dava: Merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 18.6.1999 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçlu kendisine tebliğ edilen hesap özetine süresinde itiraz etmemiştir. İİK 68/b maddesi son fıkraına göre kredi sözleşmeleri ve bunlarla ilgili süresinde itiraz edilmemiş hesap özetleri ve kredi kullandıran tarafından usulüne uygun düzenlenmiş diğer belge ve makbuzlar İİK. 68. madde 1. fıkrasında sayılan belgelerdendir. Krediyi kullanan taraf itiraz etmediği bu hesap özetinin dayandığı belgelerde kendisine izafe edilen imzayı da kabul etmiş sayılacağından artık bilirkişi incelemesi yapılamaz. Ödemeyi kanıtlayan belgeler dışında kalan alacak için itirazın kaldırılmasına karar vermek gerekirken bilirkişi incelemesi yapılarak sonuca gidilmesi doğru değildir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenle İİK. 366 ve HUMK 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 7.9.1999 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy