(2004 S. K. m. 100, 366)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı vekili ve borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 3.4.2000 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Satılan taşınmaz üzerinde birden fazla ipotek ve hacizler olması nedeniyle icra müdürlüğünce İİK.nun 100. maddesi gereğince derece kararı düzenlenerek işlem yapılması gerekirken yasaya uymayan biçimde 16.6.1999 tarihli kararla satış bedelinin paylaştırılması yerinde görülmediğinden mercice istemin bu gerekçe ile kabulüne karar vermesi gerekirken yazılı şekilde sonuca gidilmesi isabetsizdir.
Sonuç: Taraf vekillerinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 20.04.2000 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy