(2004 S. K. m. 60, 62)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de:
Ödeme emrinde yabancı para alacağının karşılığı TL. tutarı gösterilmemiş ise de takip talebinde bu zorunluluk yerine getirilmiştir. Merciin sadece ödeme emrinin iptali ile yetinmesi gerekirken takibin iptaline karar vermesi isabetsiz olup merci kararının bu nedenle bozulması gerekir ise de sözü edilen hatanın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması cihetine gidilmiştir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Erzurum İcra Tetkik Mercii Hakimliği'nin 26.4.2001 tarih ve 2001/55-146 sayılı kararının hüküm bölümünün l. Bendinde yazılı takibin iptaline dair sözlerin karar metninden çıkarılmasına ve yerine ödeme emrinin iptaline dair sözlerin yazılmasına kararın düzeltilmiş bu şekli ile İİK.366. ve HUMK.438. maddeleri uyarınca ONANMASINA, merci kararı düzeltilerek onandığından onama harcı alınmasına yer olmadığına, 29.06.2001 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy