(2004 S. K. m. 50) (1086 S. K. m. 12)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve göreceği görüşülüp düşünüldü:
Karar: 1- İşin niteliği bakımından temyiz tetkikatının duruşmalı olarak yapılmasına HUMK. nun 438 ve İİK.nun 366. maddeleri hükümleri müsait bulunmadığından bu yoldaki isteğin reddi oybirliği ile kararlaştırıldıktan sonra işin esası incelendi:
2- Kambiyo senetlerine mahsus haciz yolu ile takipte borçlu yasal süresi içinde Bursa İcra dairelerinin yetkisine itiraz etmiştir. Bursa Asliye Ticaret Mahkemesince verilen ihtiyati haciz kararı borçlunun faaliyet merkezinin Mersin olduğundan bahisle 16.7.2001 tarihinde kaldırılmıştır. Mercice aksine düşüncelerle HUMK.nun 12. maddesi gerekçe gösterilerek yetki itirazının reddi isabetsizdir.
Mercice yapılacak iş mevcut duruma göre yetki itirazını inceleyip hasıl olacak sonuca göre karar verilmesinden ibarettir.
Sonuç: Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle BOZULMASINA, oybirliği ile karar verildi.(¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy