(2004 S. K. m. 16, 82, 103)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Alacaklı vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye 22.1.2001 tarihinde gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Borçlunun Mercii Hakimliğine verdiği 9.8.2000 tarihli dilekçe ile İİK. nun 82/12. maddesi gereğince haczedilmezlik şikayetine konu ettiği taşınmazın haciz edildiği ve İİK. nun 103. maddesine göre yapılan bu işlemin adı geçene 3.2.2000 tarihinde tebliğ edildiği Adalet Bakanlığının dosya içinde konulu 6.3.2000 tarihli yazısı ve ekleri ile sabittir. Borçlunun yukarıda içeriği anlatılan haczedilmezlik şikayeti aynı Kanunun 16. maddesi gereğince 7 günlük süreye tabii olup tebliğ tarihine göre 25.8.2000 tarihli şikayeti sürede değildir. Ayrıca şikayet dilekçesinde yer verilen ve hacizden 7.8.2000 tarihinde haberdar olunduğu yönündeki beyanda, Adalet Bakanlığının tebliğ işlerini açıklayan belgesi karşısında geçerli bulunmamaktadır. O halde şikayetin süreden reddi yerine işin esası incelenerek yazılı şekilde hüküm tesisi isabetsizdir.
Sonuç: Alacaklı vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda açıklanan nedenle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 08.02.2001 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy