(1086 S. K. m. 275, 428) (2004 S. K. m. 366)
Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki Borçlu tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
Karar: Hükmüne uyulan bozma ilamı sonucu borçluya meşruhatlı davetiye tebliğ edilip duruşmaya gelmesi sağlanmış ve örnek imzaları ile huzurda imzalan alınmıştır. Son celse mazeretsiz olarak duruşmaya borçlu katılamamış alacaklı vekilinin davayı takip ediyorum demesi üzerine mercice masrafların alacaklıdan alınarak dosyanın HUMK. nun 275. maddesi gereğince bilirkişiye gönderilmesi gerekirken borçlunun duruşmaya gelmediğinden bahisle usul hükümlerine aykırı biçimde eksik inceleme ile borçlu itirazının reddine karar verilmesi isabetsiz olup, Merci kararının yeniden bozulması gerekmiştir.
Sonuç: Borçlunun temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366. ve HUMK. 428. maddeleri uyarınca BOZULMASINA, 20.11.2001 gününde oybirliği ile karar verildi. (¤¤)
Full & Egal Universal Law Academy